„Skonio“ skaitytoja Kristina Binkienė konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė salotų „Puokštė“ receptą. Kaip teigia ji pati, šios salotos gali atstoti ir desertą,
„Sūnaus gimtadienio šventėje jomis vaišinau svečius.
Gyrė, tikiuosi, ne tik iš mandagumo. Kviečiu ir jus paragauti“, – paragino Kristina.
Pateikiame jos receptą. Būtinai išbandykite!
Salotos „Puokštė“
Reikės:
- geros saujos špinatų lapų,
- graikinių riešutų,
- pekorino (pecorino) sūrio,
- didelės kriaušės,
- rudojo cukraus,
- datulių acto,
- natūralaus medaus,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos.
Nuplaukite ir nusausinkite špinatų lapus, paskrudinkite gliaudytus graikinius riešutus, atriekite ploną pekorino sūrio drožlę.
Karamelizuokite labai plonais griežinėliais supjaustytą kriaušę – įkaitintoje keptuvėje vienu sluoksniu paskleiskite kriaušės griežinėlius, apibarstykite ruduoju cukrumi, įpilkite šlakelį vandens. Kepkite-troškinkite iš abiejų pusių, kol kriaušių taps permatoma ir blizgi.
Kai atvės, sulankstykite „žiedlapius“.
Sumaišykite 1/2 šaukštelio datulių acto su šaukšteliu kokybiško alyvuogių aliejaus, pagardinkite medumi, druska.
Gerai ir šventiškai nusiteikę viską išdėliokite lėkštėje.
„Ramaus, prasmingo advento“, – palinkėjo Kristina.