Kūčiukų kepimas mano šeimai tapo prasmingu šeimos ritualu, kuris kaskart dar labiau suartina mus, atneša daug laimės, džiaugsmo ir tikėjimo“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Laima.
Sukvieskite savo šeimą ir išsikepkite. Turėsite daug džiaugsmo ir neabejotinai skanių kūčiukų.
Dalinamės receptu.
Kūčiukai
Reikės:
- 300 ml šilto vandens,
- 7 g sausų mielių,
- 8 v. š. cukraus,
- 500 g miltų,
- 30 g aguonų,
- 0,5 a. š. druskos,
- 2 v. š. aliejaus.
Miltus persijokite į dubenį. Į juos berkite mieles, cukrų, druską ir aguonas. Sumaišykite sausus produktus ir į juos supilkite kambario temperatūros vandenį. Viską sumaišykite, supilkite aliejų ir minkykite tešlą, kol nelips prie rankų ir taps elastinga.
Išminkytą tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje, kol tešla pakils – priklausomai nuo patalpos temperatūros tam prireiks valandos ar daugiau.
Iš pakilusios tešlos suformuokite piršto storio virveles, jas supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų taip, kad tarpusavyje nesiliestų.
Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol taps gražios auksinės spalvos.