Apkepėlė
Reikės:
- 300 g faršo (aš gaminau iš kiaulienos),
- 100 g ryžių,
- 1 morkos (vidutinio dydžio),
- 1 svogūno,
- prieskonių, pipirų, druskos, česnako,
- 200 ml vandens,
- 2 v. š. pomidorų padažo,
- 2 v. š. grietinės,
- maždaug 500 g bulvių,
- 50 g kietojo sūrio (jei mėgstate sūrį, galima ir daugiau).
Gaminame
Į faršą dėti virtus ryžius, smulkiai pjaustytą svogūną ir burokine tarka sutarkuotą morką, pakepintą riebaluose (aš kepinau šlakelyje aliejaus).
Dėti prieskonius, česnaką, viską išminkyti iki vientisos masės.
Daryti rutuliukus ir dėti į kepimo skardą. Aplink sudėti nuskustas ir skiltelėmis ar griežinėliais supjaustytas bulves.
Skardą dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepti 20 min., po to ištraukti skardą ir supilti padažą, pagamintą iš vandens, grietinės, pomidorų padažo, žiupsnelio druskos, pipirų.
Kepti 15–20 min., tuomet užbarstyti tarkuoto sūrio ir dar kepti maždaug 5 minutes.