Faršo ir bulvių apkepėlė. Kai mėsos mažai, o valgytojų – daug

2017 m. lapkričio 30 d. 10:57
„Loretos išbandyti receptai“
Receptas
Pasiūlymas taupioms šeimininkėms – faršo ir bulvių apkepėlė. Tai paprastas ir sotus patiekalas visai šeimai. 
Daugiau nuotraukų (1)
Apkepėlė
Reikės:
  • 300 g faršo (aš gaminau iš kiaulienos),
  • 100 g ryžių,
  • 1 morkos (vidutinio dydžio),
  • 1 svogūno,
  • prieskonių, pipirų, druskos, česnako,
  • 200 ml vandens,
  • 2 v. š. pomidorų padažo,
  • 2 v. š. grietinės,
  • maždaug 500 g bulvių,
  • 50 g kietojo sūrio (jei mėgstate sūrį, galima ir daugiau).
Gaminame
Į faršą dėti virtus ryžius, smulkiai pjaustytą svogūną ir  burokine tarka sutarkuotą morką, pakepintą riebaluose (aš kepinau šlakelyje aliejaus). 
Dėti prieskonius, česnaką, viską išminkyti iki vientisos masės.
Daryti rutuliukus ir dėti į kepimo skardą. Aplink sudėti nuskustas ir skiltelėmis ar griežinėliais supjaustytas bulves. 
Skardą dėti į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepti 20 min., po to ištraukti skardą ir supilti padažą, pagamintą iš vandens, grietinės, pomidorų padažo, žiupsnelio druskos, pipirų.
Kepti 15–20 min., tuomet užbarstyti tarkuoto sūrio ir dar kepti maždaug 5 minutes. 
faršasmėsaBulvės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.