Burnakojai su karališkomis krevetėmis „Tom kha“ padaže
Keturiems asmenims reikės:
500 g atvėsintų burnakojų,
500 g atvėsintų karališkųjų krevečių,
200 ml vandens,
250 ml kokosų pieno,
6 vnt. „Shiitake“ grybų (neturint galima keisti pievagrybiais),
2 v. š. saldžios aitriųjų paprikų pastos,
5 gabaliukų jauno imbiero (galangal),
3 vnt. supjaustytos citrinžolės,
2 a. š. cukranendrių cukraus,
1 a. š. Himalajų druskos,
2 vnt. žaliosios citrinos skiltelių,
3 vnt. susmulkintų mažųjų aitriųjų pipirų,
1 šakelės kalendros.
Patiekalo gaminimas
Į puodą pilame vandenį bei kokoso pieną. Užverdame. Sudedame grybus, saldžiąją aitriųjų paprikų pastą, jauno imbiero gabaliukus, supjaustytą citrinžolę, cukranendrių cukrų, Himalajų druską bei susmulkintus mažuosius aitriuosius pipirus.
Turinį nuolat maišydami laukiame, kol užvirs.
Po šaltu vandeniu nuplovę burnakojus bei krevetes, dedame į puodą. Taip pat sudedame kalendros lapelius bei įspaudžiame žaliąją citriną. Paverdame 3 - 4 minutes.
Patiekti karštą.
Nuluptus burnakojus bei krevetes reikėti gausiai pamirkyti padaže ir valgyti.
Skanaus.