Maltinukai labai labai skanūs, tikrai pirštelius apsilaižysite, o ir padažas, kurio atskirai nereikia gaminti, jiems suteikė pikantiškumo.
Gaminkite, ir net neabejoju – šis patiekalas taps jūsų šeimos favoritu.
Maltinukai su bulvių košės įdaru
Reikės:
- 0,5 kg kiaulienos faršo,
- 1 kiaušinio,
- 2 v. š. džiūvėsėlių,
- 1 svogūno,
- prieskonių mėsai,
- žalumynų,
- druskos,
- bulvių košės (iš 2 - 3 bulvių),
- mocarelos sūrio.
Padažui:
- 200 ml vandens,
- 3 v. š. pomidorų padažo,
- 3 v. š. grietinės,
- druskos, pipirų.
Sumaišiau kiaulienos faršą su recepte išvardintais produktais ir padariau 10 plokščių kotletukų.
Bulvių košę pagardinau žaluma ir pasiruošiau pailgus rutuliukus – tai maltinukų įdaras.
Liko tik mėsos farše „paslėpti“ bulvių košės įdarą.
Maltinukus sudėjau į aliejumi suteptą kepimo formą ir užpyliau padažu, kuriam tik sumaišiau skirtus produktus.
Ant maltinukų užbarsčiau tarkuoto mocarelos sūrio ir uždengusi folija orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje kepiau 35 min.
Maltinukai paruošti.
Skanaus!
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų lapkričio 27 dieną.