Mielinių bandelių pyragas su varške ir obuoliene

2017 m. lapkričio 7 d. 12:18
„Kartą virtuvėje“
Mielinių bandelių pyragas su varške ir obuoliene​
Daugiau nuotraukų (7)
Reikalingi produktai
Tešlai:
  • 500 g miltų;
  • 1 pakelis sausų mielių;
  • 250 ml šilto pieno;
  • 5 šaukštai cukraus;
  • 50 g sviesto arba margarino;
  • 1 kiaušinis;
  • žiupsnelis druskos.
  • Įdarui:
  • 2 pakeliai varškės;
  • 500 g obuolienės (aš naudojau naminę vadinamąją „gintarinę“ obuolienę, ji šiame pyrage labai labai tinka!).
Kaip gaminti
Pasigaminame mielinę tešlą. Pieną pašildome, įmaišome cukrų bei mieles ir leidžiame joms suputoti. 
Į kitą indą beriame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų mišinį ir užminkome tešlą. Minkome 10- 15 min. Kai tešla pradės puškuoti, uždengiame ir pastatome šiltai, kad kiltų (2-3 val.).
Įdarui sumaišome varškę ir obuolienę.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame pailgą stačiakampį. Ant kiekvienos dalies dedame varškės-obuolienės įdaro. Tuomet tešlą su įdaru susukame į volelį (bus du voleliai). Kiekvieną jų supjaustome riekelėmis-apskritimukais.
Kepimo formą patepame sviestu (aš naudoju dvi apvalias kepimo formas) ir išdėliojame bandeles. Paliekame, kad pakiltų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.