Reikalingi produktai
Tešlai:
- 500 g miltų;
- 1 pakelis sausų mielių;
- 250 ml šilto pieno;
- 5 šaukštai cukraus;
- 50 g sviesto arba margarino;
- 1 kiaušinis;
- žiupsnelis druskos.
- Įdarui:
- 2 pakeliai varškės;
- 500 g obuolienės (aš naudojau naminę vadinamąją „gintarinę“ obuolienę, ji šiame pyrage labai labai tinka!).
Kaip gaminti
Pasigaminame mielinę tešlą. Pieną pašildome, įmaišome cukrų bei mieles ir leidžiame joms suputoti.
Į kitą indą beriame miltus, gabaliukais pjaustytą sviestą, įmušame kiaušinį, suberiame druską. Suputojusias mieles supilame į miltų mišinį ir užminkome tešlą. Minkome 10- 15 min. Kai tešla pradės puškuoti, uždengiame ir pastatome šiltai, kad kiltų (2-3 val.).
Įdarui sumaišome varškę ir obuolienę.
Tešlą padaliname į dvi dalis. Iš kiekvienos dalies iškočiojame pailgą stačiakampį. Ant kiekvienos dalies dedame varškės-obuolienės įdaro. Tuomet tešlą su įdaru susukame į volelį (bus du voleliai). Kiekvieną jų supjaustome riekelėmis-apskritimukais.
Kepimo formą patepame sviestu (aš naudoju dvi apvalias kepimo formas) ir išdėliojame bandeles. Paliekame, kad pakiltų.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.