Kiniška vištiena su medumi
Reikės:
- 400 g vištienos filė,
- 4-5 skiltelių česnako,
- 2-3 valgomųjų šaukštų medaus,
- 4-5 valgomųjų šaukštų krakmolo,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- šlakelio aliejaus.
Gaminame
1. Vištieną supjaustykite ir apibarstykite prieskoniais.
2. Dėkite po truputį krakmolo ir vis maišykite, geriausiai rankomis. Krakmolo reikia tiek, kad visi vištienos gabaliukai apsiveltų krakmolu ir neliktų šlapių vietų. Tada vištiena nesugers medaus ir nebus sausa.
3. Dėkite vištieną į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir apkepkite maišydami. Nepersistenkite su aliejumi, jeigu jo bus per daug, susigers į padažą. O to mums nereikia.
4. Kai vištiena lengvai apkepa, įspauskite česnakus ir vis maišykite. Priminsiu, kad maišyti teks viso kepimo metu, nes tada gabaliukai atsiskirs viens nuo kito ir nesukibs.
5. Pakepus kokias 5-7 min. vištiena apskrunda, tada dėkite medų. Medaus, kaip ir česnakų, dėkite pagal savo skonį (norite daugiau padažo – dėkite daugiau medaus, norite, kad nepultų gripas – daugiau česnako).
6. Sudėję medų kepkite virš mažos ugnies ir visą laiką maišykite, kol jis užvirs.
O tada – olialia – skanaus!
Kadangi esu Riebus katinas, valgau ne su ryžiais o su gruzdintomis bulvėmis.