O įdarą galite pasirinkti, kokį norite ar mėgstate. Pavyzdžiui, uogienę.
Pynutės
Iš nurodyto produktų kiekio išeis 2 pynutės
Tešlai:
- 125 g kreminės varškės ,
- 100 ml kambario temperatūros pieno,
- 100 ml aliejaus,
- 50-60 g cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 2,5 a. š. kepimo miltelių,
- 300-330 g miltų,
- vanilės aromato.
Įdarui:
- 100 g juodojo šokolado,
- 100 g šokoladinio riešutų kremo (tokio, kaip „Nutella“ ar kito gamintojo ir rūšies),
- 1 mažo kiaušinio,
- 50 g maltų migdolų,
- 50 g maltų lazdyno riešutų,
- cinamono pagal skonį.
Dar reikės smulkintų migdolų ir cukraus pudros, bet nebūtinai.
Gaminame
Tešla. Varškę išmaišyti su cukrumi ir druska, pilti pieną, aliejų, vanilę, dar kartelį pamaišyti, suberti miltus su kepimo milteliais ir suminkyti tešlą. Padalinti ją į dvi lygias dalis.
Įdaras. Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje, įmaišyti šokoladinį kremą, suberti maltus riešutus, cinamoną, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti.
Darome pynutes. Stalą pabarstyti miltais, iš tešlos iškočioti stačiakampius mazdaug 25x35 cm, ištepti juos įdaru, susukti į vyniotini. Perpjauti vyniotinį išilgai per pusę ir laikant pjūviu į viršų iš abiejų dalių supinti pynutę.
Sudėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi, viršų pabarstyti smulkintais migdolais.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.
IŠėmus iš orkaitės uždengti švariu virtuviniu rankšluosčiu ir leisti atvėsti.
Prieš patiekiant apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!