Vienai porcijai reikės:
1/2 arbat. šaukštelio kokybiškų mačios miltelių,
100–150 ml augalinio pieno (galima naudoti bet kokį, tačiau Julija nevartoja laktozės), kurį geriausia pasigaminti patiems ,
šaukštelio ar daugiau saldiklio (galima rinktis iš kokosų, sutirštinto pieno arba datulių pastos),
3–4 šaukštų karšto vandens.
Specialia šluotele sumaišykite miltelius su vandeniu. Maišydami pridėkite pasirinkto saldiklio, tada supilkite pieną, kol susidaro puta. Norint sotesnio kokteilio, galima pridėti keletą datulių ar net bananą (to Julija išmoko Ispanijoje) ir viską suplakti. Galima pridėti ledukų. Vanduo turėtų būti 70–80 laipsnių.
Pienui pagaminti reikės:
30–40 g bet kokių riešutų (migdolų, anakardžių, žemės ir t.t.),
150–200 ml vandens,
1 šaukštelio agavų, klevų, datulių sirupo arba medaus,
prieskonius galima naudoti pagal skonį – tiks vanilė, kardamonas, imbieras. Julija renkasi cinamoną.
Kambario temperatūros vandeniu užpilkite riešutus ir palikite nakčiai mirkti. Ryte nulupkite riešutų odelę (jeigu ji buvo) ir trintuvu sutrinkite visus ingredientus, t.y. riešutus su vandeniu, prieskoniais ir saldikliu. Gautą pieną nukoškite, nors galite palikti ir su riešutų gabaliukais, jeigu norite tirštesnio varianto.