Tik šįsyk aš jį pagardinau džiovintomis spanguolėmis, o pertepimui panaudojau kakavos.
Rezultatas gavosi puikus.
Meduolių ir bananų tortas su spanguolėmis ir kakava
Reikės:
• 600 g meduolių,
• 3-4 bananų,
• 400 g grietinės,
• 2 a. š. želatinos + 5 v. š. vandens,
• 2 saujų džiovintų spanguolių,
• 1 v. š. kakavos,
• 2 a. š. cukraus,
• citrinos sulčių.
Gaminame
Gaminau 24 cm skersmens tortinėje su nusegamais šonais.
Meduolius sutrupinau.
Bananus supjausčiau griežinėliais.
Želatiną vandenyje išbrinkiau (15 min.) ir pakaitinau, kad ištirptų granulytės.
Į grietinę įdėjau kakavos, kiek atvėsintą želatiną, cukraus ir citrinos sulčių (pagal skonį).
Viską išmaišiau. Torto pertepimas paruoštas.
Liko surinkti tortuką. Tortinėje patiesiau kepimo popieriaus. Subėriau beveik pusę trupintų meduolių.
Ant trupinių užtepiau paruoštą grietinės pertepimą, sudėjau džiovintas spanguoles (prieš tai jas nuplikiau verdančiu vandeniu) ir griežinėliais pjaustytus bananus.
Ant pertepimo vėl dėjau meduolių trupinius (saują meduolių trupinių pasilikau torto šonams).
Štai ir viskas. Tortas paruoštas, puošiame pagal fantaziją.
Tortui liko pastovėti šaldytuve ir sutvirtėti (geriausia palikti pernakt).
Nuėmusi tortinės šonus meduolių trupiniais apibarsčiau šonus.
Nuostabaus skonio tortas.
Tiems, kas nemėgsta kepti biskvitinių tortų, šis receptas tikrai patiks.
Skanaus!