Šis desertas turėtų patikti šokolado ir kapučino mėgėjams.
Varškės desertas su šokoladu ir kapučinu
3 porcijoms reikės
Šokoladiniam sluoksniui:
- 125 g kreminės varškės,
- 75 g graikiško natūralaus jogurto,
- 75 g juodojo šokolado,
- 0,5-1 a. š. kakavos,
- cukraus ar stevijos pagal skonį.
Kapučino sluoksniui:
- 125 g kreminės varškės,
- 75 g graikiško jogurto,
- 20-25 g karamelinio kapučino miltelių (ar kito, pagal savo skonį),
- 60 ml karšto virinto vandens,
- 5 g smulkios želatinos,
- cukraus ar stevijos pagal skonį.
Gaminame
Šokoladinis sluoksnis. Šokoladą išlydyti vandens vonelėje. Varškę, jogurtą, kakavą, cukrų ar steviją išplakti, įmaišyti šokoladą, sudėti į stiklines ar kitus indelius ir padėti į šaldytuvą.
Kapučino sluoksnis. Į karštą virintą vandenį dėti kapučino miltelius, išmaišyti ir suberti želatiną, dar pamaišyti, kad ji ištirptų. Palikti atvėsti.
Varškę, jogurtą, cukrų ar steviją išmaišyti, supilti atvėsusį kapučiną, pamaišyti ir supilstyti į stiklines.
Padėti vėl į šaldytuvą, kad sustingtų.