Vištiena kepimo rankovėje: traški odelė, sultinga mėsa ir nuostabus aromatas

2017 m. spalio 20 d. 15:23
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Puikūs ir skanūs pietūs ar vakarienė – vištienos ketvirčiai, kepti kepimo rankovėje.
Daugiau nuotraukų (3)
Svarbiausia, kad ruošdami šį patiekalą daug laiko nesugaišite.
Kelios minutės vištienai prieskoniais ištrinti, o paskui sudėti į kepimo rankovę ir ją iškepti (bet šį darbą jau atliks orkaitė).
Vištiena, kepta kepimo rankovėje
Reikės:
• 4 vištienos ketvirčių,
• 6 - 8 bulvių,
• česnako skiltelių (nepagailėkite),
• druskos,
• vištienos prieskonių,
• bulvių prieskonių,
• aliejaus,
• sviesto.
Vištienos ketvirčius nuploviau, nusausinau ir įtryniau smulkintu česnaku, druska ir vištienos prieskoniais (būtų gerai, kad vištiena nors porą valandų pasimarinuotų).
Bulves supjausčiau kiek mažesniais gabaliukais, užpyliau šlakelį aliejaus, pagardinau prieskoniais ir druska.
Viskas. Pagrindinis darbas paruoštas. Lieka tik iškepti ketvirčius su bulvėmis.
Kepimui naudojau kepimo rankovę.
Į kepimo rankovę sudėjau vištienos ketvirčius, bulves, įpyliau šlakelį aliejaus ir įdėjau gabaliukais pjaustyto sviesto. Dėl jo odelė bus traškesnė, o mėsa gardesnė.
Rankovę užrišau, šiek tiek supurčiau ir, patiesusi kepimo popieriaus skardoje, pašoviau kepti.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min. Pusę laiko kepiau rankovėje, po to rankovę prakirpau, kad ketvirčiai apskrustų.
Štai ir viskas.
Vištiena ir bulvės iškepė, o jos kvapas pasklido ne tik po butą, bet ir visą namą.
Skanaus.
vištienakeptireceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.