Ypatingo skonio ir kvapo šiai sriubai suteikia rūkytas sūris.
Pomidorų ir sūrio sriuba
Reikės:
- 800 ml trintų konservuotų pomidorų ar pomidorų tyrės („Passata“),
- 200 g rūkyto lydyto sūrio,
- 100 ml grietinėlės (35 proc.),
- kubelio daržovių sultinio,
- druskos, pipirų,
- kietojo sūrio, džiūvėsėlių, moliūgų sėklų sriubai apibarstyti.
Kaip gaminti
Į puodą supilkite madžaug 400 ml vandens, dėkite daržovių sultinio kubelį, užvirkite.
Supilkite trintus pomidorus, grietinėlę, pavirinkite. Berkite sutarkuotą sūrį, palaukite, kol jis išsilydys.
Trintuvu sutrinkite iki norimos konsistencijos, gardinkite druska, pipirais.
Patiekite apibarstę sūriu, džiūvėsėliais, sūriu, sėklomis.