Bet pačius obuolius įdaryti mėsa niekada nebūčiau sugalvojusi, jei akys nebūtų užkliuvusios už vieno internetinio recepto. Kaip dažnai ir būna, receptas patiko, bet jo neišsisaugojau, todėl kai atėjo laikas kepti pačiai, pasiklioviau tik savo skonio nuojauta.
Įdarytiems obuoliams puikiai tinka ne tik malta kalakutiena, bet smulkinta neriebi kiauliena.
O prie tokios mėsos ypač dera švieži šalavijai. Jie patiekalą pakylėja į aukštesnį lygį, todėl primygtinai patariu pirma pasirūpinti šalavijais, o tik tada ruošti šį patiekalą. Priešingu atveju jis praras dalį savo skonio ir žavesio.
Be to, šalavijai – puikūs prieskoniniai augalai, kurie ypač tinka prie riebios mėsos bei skatina virškinimą, todėl jų vartoti stengiuosi kuo daugiau.
Įdarytus obuolius taip pat puikiai iškepsite namų orkaitėje ir lauko kepsninėje.
Taip kepti įdaryti obuoliai labai tiks, kai lauksite didesnio būrio svečių, nes vienu kartu iškepti galėsite tikrai nemažai įdarytų obuolių puselių.
Mes juos ragavome su rausvu vynu, puikiai tarpusavyje derėjo ne tik skoniu, bet ir spalva.
Įdaryti kepti obuoliai
Reikės:
- 10-12 didelių saldžiarūgščių obuolių,
- 400-500 g maltos kalakutienos,
- 2 svogūnų,
- puokštės šviežių šalavijų,
- druskos ir maltų pipirų pagal skonį,
- lydyto sviesto kepti.
Gaminame
Obuolius nuplaukite ir kiekvieną perpjaukite horizontaliai pusiau. Obuolių sėklas išimkite, o patį obuolį ledų šaukšteliu išskobkite taip, kad liktų didelė ertmė mėsos įdarui. Išskobtą obuolio minkštimą smulkiai peiliu sukapokite.
Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite, juos pakepinkite keptuvėje ant lydyto sviesto, kai svogūnai apkeps, į keptuvę suberkite smulkintus obuolius ir kelias minutes kartu pakepinkite. Palikite ataušti.
Į maltą kalakutieną įmaišykite smulkiai pjaustytus šalavijus ir atšalusius keptus obuolius su svogūnais. Faršą išminkykite rankomis, berkite druskos ir maltų pipirų. Kiekvieną išskobtą obuolį įdarykite paruoštu faršu.
Įdarytus obuolius kepkite ant netiesioginės ugnies įkaitintoje kepsninėje 180-200 laipsnių karštyje apie 20 minučių. Kepdama kepsninėje naudojau konvektorių, kuris išklaido šilumą ir sukuria orkaitės efektą.
Po obuoliais padėkite vienkartinį folijos padėklą, kad į jį saugiai lašėtų kepamų obuolių ir mėsos sultys.
Šį patiekalą puikiai išsikepsite ir naminėje orkaitėje, tik joje kepti obuoliai neturės dūmo kvapo.
Skanių obuolių!
Receptu pasidalijo „Sezoninė virtuvė“