Marinuoti burokėliai su cukinijomis
Reikės:
- 3 kg virtų burokėlių;
- 2 kg cukinijų;
- 1 kg svogūnų;
- 200 ml aliejaus;
- 200-250 g cukraus;
- 200 ml acto;
- 2 v. š. su kaupu druskos;
- 2 didelių česnako galvučių;
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 aitriosios paprikos.
Kaip gaminti
Burokėlius ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite tarkuotus burokėlius ir cukinijas, suberkite cukrų, druską. Kai užvirs, maišydami virkite apie 10 min.
Supilkite actą ir po 5 min. suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, aitriąją papriką, maltus juoduosius pipirus. Patroškinkite 5 min., sudėkite viską į iškaitintus stiklainius, užsukite dangteliais. Palikite atvėsti ir laikykite vėsioje patalpoje.
Išeiga: 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.
Skanaus!
Šaltinis: „Oditėlės blogas“