Su cukinijomis marinuoti burokėliai: idėja pradžiugins visas šeimininkes

2017 m. spalio 10 d. 14:28
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Koks puikus receptas paįvairinti marinuotus burokėlius! Manau, ne viena šeimininkė apsidžiaugs sunaudojusi cukinijas – juk daugelis suka galvą, ką su jomis daryti. 
Daugiau nuotraukų (2)
Marinuoti burokėliai su cukinijomis 
Reikės: 
  • 3 kg virtų burokėlių;
  • 2 kg cukinijų;
  • 1 kg svogūnų;
  • 200 ml aliejaus;
  • 200-250 g cukraus;
  • 200 ml acto;
  • 2 v. š. su kaupu druskos;
  • 2 didelių česnako galvučių;
  • 1 a. š. maltų juodųjų pipirų;
  • 1 aitriosios paprikos.
Kaip gaminti
Burokėlius ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės. Tuomet sudėkite tarkuotus burokėlius ir cukinijas, suberkite cukrų, druską. Kai užvirs, maišydami virkite apie 10 min.
Supilkite actą ir po 5 min. suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, aitriąją papriką, maltus juoduosius pipirus.  Patroškinkite 5 min., sudėkite viską į iškaitintus stiklainius, užsukite dangteliais. Palikite atvėsti ir laikykite vėsioje patalpoje.
Išeiga: 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.
Skanaus! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.