Nors oras ne iš šiltųjų, gamta graži, mirga marga visokiomis spalvomis.
Didesni darbai ruošiantis Kalėdoms prasidės lapkričio viduryje, o dabar dar mėgaujuosi rudeniu.
Dalinuosi paprastu ir sočiu patiekalu. Juk būna tokių dienų, kai norisi be galo paprasto maisto, kurį valgei vaikystėj svečiuose pas močiutę?
Man būna tokių dienų, kai pasiilgstu paprastų kotletų su burokėlių salotomis.
Senas, geras, laiko patikrintas receptas.
Senas, geras, laiko patikrintas receptas.
Kaimiški kotletai su grybais
Reikės:
- 500 g maltos mėsos (naudojau kiaulieną),
- 2 kiaušinių,
- 1 svogūno,
- 2 skiltelių česnako,
- 5 pievagrybių,
- 1 riekelės baltos duonos,
- 1 stiklinės džiūvėsėlių,
- aliejaus kepimui,
- druskos,
- pipirų.
Į maltą mėsą mušame kiaušinį, dedame vandenyje išmirkytą ir nuspaustą duoną, įtarkuojame svogūną, beriame druską, pipirus ir gerai išminkome.
Pievagrybius susmulkiname ir apkepiname šlakelyje aliejaus. Sudedame išspaustus česnakus ir dar pakepiname, kol pasklis česnako kvapas. Atvėsiname įdarą.
Iš faršo formuojame blyną, dedame šaukštą įdaro ir formuojame kotletukus.
Kiaušinį išplakame su druska ir pipirais. Kotletą suvilgome kiaušinio plakiniu, tada apvoliojame džiūvėsėliuose.
Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir gerai apkepiname.
Dedame į puodą, įpilame šiek tiek vandens arba sultinio ir patroškiname kelias minutes.
Valgėme su burokėlių salotomis.
Įdarui galima naudoti ir miško grybus, bus skaniau.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminau šešis nemažus kotletus.