Nuodėmingai skani marinuota silkė. Sunku sustoti valgyti

2018 m. spalio 23 d. 15:07
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Didelių įžangų nebus, nes vis lakstau į virtuvę pakabinti silkės. Pakabinu šakute keletą gabaliukų ir vėl bėgioju iš kambario į virtuvę. Kojos pačios neša ten, o rankos tiesiasi į stiklainį su silke.
Daugiau nuotraukų (2)
Man, silkės mylėtojai, labai patiko šis patiekalas. Aišku, kantrybės reikalauja laukimas, bet paskui... Su juoda duona ar karšta bulve – tikras apsivalgymas.
Su daržovėmis marinuota silkė
Reikės:
  • 2 didelių silkių,
  • 1 morkos,
  • 1 raudonojo svogūno,
  • 1 poro,
  • kelių lauro lapų, 
  • kelių juodųjų pipirų.
Marinatui reikės:
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 50 ml 12 proc. acto,
  • 120 ml šalto virinto vandens.
Kaip gaminti
Silkes išvalykite, išimkite kaulus ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Morką sutarkuokite, porą supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais.
Į stiklainį sluoksniuokite silkes ir daržoves.  Tarp jų įdėkite pipirų ir lauro lapelių pagal skonį.
Cukrų ir actą išmaišykite, sumaišykite su šaltu virintu vandeniu ir išmaišykite, kad cukrus ištirptų. 
Šiuo marinatu užpilkite silkes.
Laikykite šaldytuve keletą parų ir tada ragaukite.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų spalio 3 dieną.
silkėreceptasmarinatas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.