Be to, man patinka, kad krūtinėlė yra greitai paruošiama ir virtuvėje nesugaištama daug laiko.
Vištų krūtinėlės špinatų ir grietinėlės padaže
4 porcijoms reikės:
- 2 vnt. vištos krūtinėlių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- miltų apvoliojimui;
- 200 g pievagrybių;
- nedidelio gabalėlio poro;
- gabalėlio sviesto;
- 1 galvutės česnako;
- 200 g grietinėlės;
- 100 g šviežių špinatų;
- žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų (nebūtinai).
Vištų krūtinėles perpjaukite išilgai. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, apvoliokite miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš
abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol nugaruos skystis.
Tuomet dėkite pjaustytą porą, kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Berkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Šiek tiek pakepkite (stebėkite, kad česnakas nesudegtų).
Pilkite grietinėlę, jai užvirus, sudėkite špinatus. Kai jie sukris, pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, sudėkite vištų krūtinėles ir pakaitinkite porą minučių.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!