Gardu ir greita: sultinga vištos krūtinėlė špinatų padaže

2017 m. spalio 2 d. 15:41
Edita Zubrickaitė, „Oditėlės blogas“
Receptas
Daugelį atbaido vištienos krūtinėlės, nes, pasak jų, gaunasi sausas patiekalas. Jei tik jos neperkepsite, ji bus sultinga ir skani, štai ir visa paslaptis. 
Daugiau nuotraukų (2)
Be to, man patinka, kad krūtinėlė yra greitai paruošiama ir virtuvėje nesugaištama daug laiko.
Vištų krūtinėlės špinatų ir grietinėlės padaže
4 porcijoms reikės:
  • 2 vnt. vištos krūtinėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • miltų apvoliojimui;
  • 200 g pievagrybių;
  • nedidelio gabalėlio poro;
  • gabalėlio sviesto;
  • 1 galvutės česnako;
  • 200 g grietinėlės;
  • 100 g šviežių špinatų;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų (nebūtinai).
Vištų krūtinėles perpjaukite išilgai. Iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, apvoliokite miltuose.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Dėkite krūtinėles ir apskrudinkite iš
abiejų pusių. Perdėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol nugaruos skystis. 
Tuomet dėkite pjaustytą porą, kepkite keletą minučių, kol suminkštės. Berkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles. Šiek tiek pakepkite (stebėkite, kad česnakas nesudegtų).
Pilkite grietinėlę, jai užvirus, sudėkite špinatus. Kai jie sukris, pagardinkite viską druska, maltais juodaisiais pipirais, aitriosiomis paprikomis, sudėkite vištų krūtinėles ir pakaitinkite porą minučių.
Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.