Tai ne tik skanūs, bet ir puikiai stalą papuošiantys triufeliai.
Kokosiniai triufeliai
Ingredientai (iš nurodyti kiekio išeis 10-12 triufelių):
- 70 g kokosų drožlių,
- 50 g džiovintų datulių (mirkytų 80 laipsnių vandenyje 5-8 min),
- 30 g žemės riešutų sviesto,
- 5 ml agavų sirupo,
- vieno kokoso pieno,
- žiupsnelio druskos.
Gaminame
1. Visus ingredientus sutrinti iki vientisos masės. Jei masė per tiršta – įpilti šiek tiek kokosų arba sojų pieno.
2. Formuoti apvalius rutuliukus-triufelius.
3. Apvolioti kokoso drožlėse.
4. Dėti į šaldytuvą 1-2 valandoms (nekantriausiems šį žingsnį galima praleisti).
Skanaudami nepamirškite, jog žaliavalgiškuose desertuose yra nemažai kalorijų, tad vienas-du triufeliai per dieną turėtų būti pakankama norma ir pasmaguriauti, ir nepriaugti svorio.
Šiuos triufelius šaldytuve galima laikyti 3-4 dienas.