Jeigu norite išsikepti duonos, tiesiog sumažinkite cukraus kiekį.
Cukinijų ir avižinių dribsnių pyragas arba duona
Reikės:
- pusės puodelio graikinių riešutų (nebūtinai),
- dviejų mažų kiaušinių,
- pusės puodelio augalinio aliejaus,
- pusės puodelio cukraus,
- 1/4 puodelio rudojo cukraus,
- vanilės,
- 1,5 puodelio miltų (geriau visgrūdžių),
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos,
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono,
- 1/2 arbatinio šaukštelio sodos,
- 1/4 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
- šviežio tarkuoto muskato riešuto,
- 1 ir 3/4 puodelio tarkuotų cukinijų,
- 3/4 puodelio avižinių dribsnių (įprastų, ne greitai išverdančių).
Gaminame
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Pailgą kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kad būtų uždengti kraštai ir ištepkite aliejumi.
Jeigu naudosite riešutus, paskleiskite juos skardoje ir pakaitinkite orkaitėje 8-10 minučių, kol šiek tiek paruduos ir ims skleisti kvapą. Atauškinkite ir sukapokite.
Kiaušinius, aliejų, cukrų ir vanilę išplakite.
Kitame inde sumaišykite sausus ingredientus, padarykite duobutę ir į ją supilkite kiaušinių ir aliejaus plakinį ir šakute atsargiai sumaišykite – tešla atrodys sausa, bet neišsigąskite.
Įmaišykite cukinijas, riešutus ir avižinius dribsnius.
Tešlą supilkite į kepimo formą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 70-80 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką jis bus sausas.
Palaikykite 30 minučių, išimkite iš skardos ir ataušinkite.