Vieną naują receptą pasiūlė Andželika Labanauskas. Štai ką ji rašo: „Išbandžiau naują obuolių pyrago receptą, kurį buvau jau senokai užsirašiusi. Galiu pasakyti – superinis. Turbut vienas skaniausių obuolių pyragų, kuriuos esu kepusi ir ragavusi.
Kvapnus, drėgnas, primena pudingą su obuolių gabaliukais. Tikras gardumėlis.
Siūlau išsikepti – tikrai nepasigailėsite. Gaminamas lengvai, o produktai visi paprasti“, – rašo ponia Andželika.
Dalinamės jos receptu.
Obuolių pyragas
Reikalingi produktai (naudojau 23 cm skersmens torto formą):
- 3 kiaušiniai,
- 120 g cukraus (jei obuoliai rūgštūs, cukraus dėkite daugiau),
- 700 g nuluptų obuolių be sėklų (5 obuoliai),
- 150 g miltų,
- 2 a. š. kepimo miltelių,
- trupučio druskos,
- vanilės aromato,
- 100 ml pieno,
- 3 v. š. aliejaus (be kvapo).
Užpilui:
- 50 g išlydyto sviesto,
- 75 g cukraus,
- 1 kiaušinis.
Gaminame
Cukrų, vanilę ir kiaušinius gerai išplakti iki putų. Tada berti miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišyti. Supilti pieną, aliejų ir vėl pamaišyti.
Obuolius nulupti, perpjauti į 4 dalis, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti riekelėmis ir įmaišyti į tešlą.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą.
Kepti 200 laipsnių temperatūroje 30 min.
Po to išimti iš orkaitės, ant viršaus supilti užpilą (jam gerai išmaišyti sviestą, cukrų ir kiaušinį, vėl dėti į orkaitę ir dar kepti apie 10-12 min.
Iškepusį pyragą palikti apie 10 min. formoje atvėsti, tada galima išimti ir pjaustyti.
Skanus ir šiltas, ir atvesęs.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų rugsėjo 24 dieną.