„Prisikepiau labai skanių bulvinių blynų su įdaru. Kadangi turėjau virtos vištienos, pietūs buvo paruošti labai greitai.
Blynai labai skanūs ir sotūs – kepkite ir patys įsitikinsite.
Manau, jeigu kepti bulvinius blynus, tai tik tokius. Beje, jų įdaras gali būti įvairus: faršo, grybų ar toks, kokį mėgstate“, – rašo ponia Audronė.
Dalinamės jos receptu.
Bulviniai blynai su įdaru
Reikės:
- 6 bulvių,
- 2 kiaušinių,
- 2 v. š. miltų,
- žiupsnelio druskos,
- smulkintų krapų,
- aliejaus blynams kepti.
Įdarui:
- virtos vištienos,
- raudonos paprikos,
- svogūno,
- tarkuoto fermentinio sūrio,
- smulkintų krapų,
- sviesto ir šlakelio aliejaus.
Gaminame
Burokų trintuve sutarkavau bulves ir jas nusunkiau (per kiaurasamtį).
Į bulvių masę įmušiau kiaušinius, subėriau miltus, pagardinau druska, smulkintais krapais ir išmaišiau.
Vištieną, papriką, svogūną susmulkinau mažais gabaliukais ir pakepinau keptuvėje svieste ir šlakelyje aliejaus. Įdaras paruoštas.
Į keptuvę su aliejumi įdėjau 2-3 v. š. bulvių masės ir ją paskirsčiau per visą keptuvę. Apkepusį blyną apverčiau ir ant vienos blyno pusės uždėjau įdaro, užtarkavau sūrio, užbėriau krapų. Užlenkiau kitą blyno pusę.
Taip perlenktą blyną apkepiau dar iš abiejų pusių.
Štai ir viskas.
Blynai su įdaru paruošti, o patiekiau su grietine.
„Skanaus“, – palinkėjo Audronė.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2017 metų rugsėjo 19 dieną.