Taip tvirtina mūsų skaitytoja Loreta Pikšrytė Jankauskienė, pasiūliusi sriubos su baravykais receptą.
Dalinamės receptu, kad išbandytumėte ir jūs.
Barščiai su baravykais
Reikės
- 300-400 g baravykų;
- 30 g sviesto;
- svogūno;
- 2 šaukštų miltų;
- 1 burokėlio;
- 1 morkos;
- 2 bulvių;
- 1-2 pomidorų;
- 2 šaukštelių pomidorų pastos;
- 2-2,5 litrų grybų sultinio;
- lauro lapų;
- druskos.
Grybus sutvarkome – nuvalome, supjaustome, apverdame.
Į verdantį sultinį suberiame burokų trintuve sutrintą burokėlį, pjaustytą morką, bulves.
Sudedame pjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odeles). Dedame lauro lapų, druskos. Verdame apie 30 min.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame smulkintą svogūną, kepiname apie 5 min.
Tuomet suberiame paruoštus baravykus ir dar pakepiname keletą minučių. Beriame miltus ir pakepame 2-3 min. Nuolat maišome.
Keptuvės turinį dedame į sriubą, taip pat įdedame 2 šaukštelius pomidorų pastos ir dar paverdame-patroškiname 10-15 min.