Barščiai su baravykais. Sriuba, dėl kurios galima įsimylėti rudenį

2017 m. rugsėjo 18 d. 15:05
Lrytas.lt
Kaip rugsėjo meniu be grybukų? Skanieji barščiai su baravykais pulkaunykais apsuka galvą, ir žiūrėk – imi įsimylėti rudenį.
Daugiau nuotraukų (3)
Taip tvirtina mūsų skaitytoja Loreta Pikšrytė Jankauskienė, pasiūliusi sriubos su baravykais receptą. 
Dalinamės receptu, kad išbandytumėte ir jūs.
Barščiai su baravykais
Reikės
  • 300-400 g baravykų;
  • 30 g sviesto;
  • svogūno;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 1 burokėlio;
  • 1 morkos;
  • 2 bulvių;
  • 1-2 pomidorų;
  • 2 šaukštelių pomidorų pastos;
  • 2-2,5 litrų grybų sultinio;
  • lauro lapų;
  • druskos.
Grybus sutvarkome – nuvalome, supjaustome, apverdame. 
Į verdantį sultinį suberiame burokų trintuve sutrintą burokėlį, pjaustytą morką, bulves.
Sudedame pjaustytus pomidorus (prieš tai nuplikome karštu vandeniu ir nulupame odeles). Dedame lauro lapų, druskos. Verdame apie 30 min.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame smulkintą svogūną, kepiname apie 5 min.
Tuomet suberiame paruoštus baravykus ir dar pakepiname keletą minučių. Beriame miltus ir pakepame 2-3 min. Nuolat maišome.
Keptuvės turinį dedame į sriubą, taip pat įdedame 2 šaukštelius pomidorų pastos ir dar paverdame-patroškiname 10-15 min.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.