Grybų ikrai: kvapni užtepėlė ir kasdienai, ir svečiui pavaišinti

2018 m. rugsėjo 8 d. 15:21
Lrytas.lt
Receptas
Miškuose kaip pašėlę dygsta grybai. Grybautojai namo juos tempia krepšiais, gamina pietus, vakarienę ar konservuoja žiemai. 
Daugiau nuotraukų (1)
Ką gardaus iš jų galima pasigaminti? Mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė turi pasiūlymą – pasigaminti grybų ikrus. Tokia užtepėlė žiemą džiugins skoniu, kvapu ir primins šiltas rugsėjo dienas, praleistas miške. 
Grybų ikrai žiemai
Reikės:
  • 1 kg grybų,
  • 2 didelių morkų,
  • 3 svogūnų,
  • 250 ml aliejaus,
  • druskos,
  • pipirų,
  • 0,5 l pomidorų padažo,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 0,5 v. š. acto.
Grybus išvirti,sumalti mėsmale.
Žalias morkas sumalti mėsmale, supilti aliejų ir patroškinti maždaug 10 min.
Svogūnus, česnakus taip pat sumalti mėsmale, berti į morkas ir patroškinti 30 min.
Sudėti grybus, druską, pipirus, pomidorų padažą, supilti actą, patroškinti maždaug 10-15 min.
grybaigrybų receptasIkrai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.