Ką gardaus iš jų galima pasigaminti? Mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė turi pasiūlymą – pasigaminti grybų ikrus. Tokia užtepėlė žiemą džiugins skoniu, kvapu ir primins šiltas rugsėjo dienas, praleistas miške.
Grybų ikrai žiemai
Reikės:
- 1 kg grybų,
- 2 didelių morkų,
- 3 svogūnų,
- 250 ml aliejaus,
- druskos,
- pipirų,
- 0,5 l pomidorų padažo,
- 2 skiltelių česnako,
- 0,5 v. š. acto.
Grybus išvirti,sumalti mėsmale.
Žalias morkas sumalti mėsmale, supilti aliejų ir patroškinti maždaug 10 min.
Svogūnus, česnakus taip pat sumalti mėsmale, berti į morkas ir patroškinti 30 min.
Sudėti grybus, druską, pipirus, pomidorų padažą, supilti actą, patroškinti maždaug 10-15 min.