„Jautėsi šioks toks aštrumas, bet vyras pareiškė, kad tai pati skaniausia jo ragauta sriuba. Ji tikrai bus įrašyta į topą receptų, kuriuos privalau gaminti vėl ir vėl“, – tikina Odeta.
Paragaukime ir mes. Pateikiame receptą.
Vengriška grybienė
Reikės:
- 4 šaukštų sviesto,
- 1 didelio svogūno,
- 500 g grybų,
- 1 šaukšto paprikos miltelių,
- 3 šaukštų miltų,
- 3 stiklinių sultinio,
- 3 šaukštų sojų padažo,
- 1 stiklinės pieno,
- 1 šaukšto smulkintų krapų,
- 1 šaukšto citrinų sulčių,
- druskos,
- pipirų.
Giliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, grybus ir maišydami kepinkite, kol suminkštės. Užtruks apie 10 min.
Suberkite miltus ir paprikos miltelius. Maišydami kepinkite dar 2-3 min.
Supilkite sultinį, sojų padažą ir pieną, kai užvirs, sumažinkite liepsną, pavirkite kelias minutes.
Sudėkite smulkintus krapus, citrinos sultis, druską ir pipirus.
Išmaišykite.