Geriausia rudeniška sriuba. Iškart įtraukiau į sriubų topus

2017 m. rugsėjo 11 d. 18:02
Lrytas.lt
Receptas
„Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man – grybais. Mano šeima labai mėgsta  grybus, todėl stengiuosi kartkartėmis nustebinti juos nauju grybų patiekalu“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Odeta Kudopčenkienė, dalindamasi grybų sriubos receptu. Tokios dar turbūte nesate ragavę.
Daugiau nuotraukų (1)
„Jautėsi šioks toks aštrumas, bet vyras pareiškė, kad tai pati skaniausia jo ragauta sriuba. Ji tikrai bus įrašyta į topą receptų, kuriuos privalau gaminti vėl ir vėl“, – tikina Odeta. 
Paragaukime ir mes. Pateikiame receptą.
Vengriška grybienė
Reikės: 
  • 4 šaukštų sviesto,
  • 1 didelio svogūno, 
  • 500 g grybų,
  • 1 šaukšto paprikos miltelių,
  • 3 šaukštų miltų,
  • 3 stiklinių sultinio,
  • 3 šaukštų sojų padažo,
  • 1 stiklinės pieno,
  • 1 šaukšto smulkintų krapų,
  • 1 šaukšto citrinų sulčių,
  • druskos,
  • pipirų.
Giliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, grybus ir maišydami kepinkite, kol suminkštės. Užtruks apie 10 min.
Suberkite miltus ir paprikos miltelius. Maišydami kepinkite dar 2-3 min.
Supilkite sultinį, sojų padažą ir pieną, kai užvirs, sumažinkite liepsną, pavirkite kelias minutes.
Sudėkite smulkintus krapus, citrinos sultis, druską ir pipirus.
Išmaišykite. 
grybaisriubagrybienė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.