Tai cukinijų padažas su ananasais.
Pasak jos, padažas skoniu primena garsaus prekės ženklo padažą „Uncle Ben's“. Jis tinka bet kokiai mėsai pagardinti, dėti į troškinius, užtepti ant sumuštinio ar netgi valgyti su silke.
Receptu Ieva pasidalino su mumis, o mes dalinamės su jumis.
Cukinijų padažas su ananasais
Reikės:
- maždaug 2 kg cukinijų,
- 5 vidutinio dydžio morkų,
- 3 paprikų,
- galvutės česnako,
- didelio indelio konservuotų ananasų,
- 0,5 l pomidorų padažo,
- 200 ml aliejaus,
- 100 ml acto,
- 200 g cukraus (ar mažiau),
- 1 v. š. druskos.
Kaip gaminti
Cukinijas nulupkite, supjaustykite, jeigu senos – pašalinkite sėklas.
Morkas ir paprikas supjaustykite kubeliais.
Daržoves berkite į puodą, užpilkite pomidorų padažu, aliejumi, suberkite druską ir cukrų, užvirkite ir pavirinkite virš lėtos ugnies 20 minučių.
Berkite sukapotus česnakus, nusunktus ir kiek pasmulkintus ananasus, actą ir pavirinkite dar 10 minučių.
Supilstykite į stiklainius ir uždarykite.
Laikykite šaltai.