Šiemet per darbus truputį susivėlinau, ir tik dabar, baigiantis rugpjūčiui, įlindau su krepšiu į mišką. Mano tikslas buvo voveraitės. Žinau šių grybų vietas, tad ten ir nulėkiau.
Dar važiuojant į mišką man seilės tįso vien pagalvojus apie makaronus „tagliatelle“ su voveraitėmis.
Mano lūkesčiai pasitvirtino. Voveraitės laukė manęs. Prisirinkau pakankamai ir parsliūkinau namo pasigaminti skanios vakarienės.
„Tagliatelle“ makaronai su voveraitėmis
Reikės:
- 0,5 kg voveraičių,
- pakelio „tagliatelle“ makaronų (labiau mėgstu šviežius - kai makaronai yra minkšti, ne džiovinti. Jų būna parduotuvėse šaldytuvuose, o virti tereikia tik apie 3 min.),
- 200 g šoninės,
- 100 g smidrų,
- 100 g vyšninių pomidorų,
- vieno šalotinio svogūno,
- petražolių,
- druskos,
- juodųjų pipirų.
Įkaitiname keptuvę, sudedame kubeliais pjaustytą šoninę ir smulkintą šalotinį svogūną. Pačirškiname 5 minutes.
Sudedame supjaustytas voveraites bei smidrus. Dar pakepame apie 5 min.
Išverdame makaronus ir dedame į keptuvę. Sumetame vyšninius pomidorus.
Beriame pipirų, druskos, dedame smulkintų petražolių, viską gerai išmaišome ir patroškiname porą minučių.