Mėgstame mes ją labai, ypač su šviežiomis bulvėmis, lengvai marinuotais agurkėliais, dar truputėliu krienų ir mmmm... koks gardumėlis!
Reikės:
- 4 vištų šlaunelių (svėrė 1100 g)
- 2–3 morkų
- 2 vidutinio dydžio svogūnų
- 2–3 skiltelių česnako
- 1–2 lauro lapų
- petražolių, krapų
- druskos, pipirų
- saujelės šaldytų žirnelių
- želatinos
Gaminimo eiga
Šlauneles nuplauti, sudėkite į puodą (aš nuimu nuo jų odą, bet tai, žinoma, nebūtina. Tik nenoriu, kad sultinys būtų riebus).
Taip pat sudėkite nuluptas, stambiai supjaustytas daržoves (išskyrus žirnelius), prieskonius ir virkite, kol mėsa bus minkštutė ir lengvai nusiims nuo kaulų.
Išvirus išimkite šlauneles su morkomis ir supjaustykite, įmaišykite atšilusius žirnelius.
Sultinį perkoškite, įberkite želatinos (pagal nurodytą kiekį. Jeigu norite, kad greičiau sustingtų, dėkite jos daugiau), išmaišykite, kad ištirptų. Jeigu dar reikia, pašildykite ir supilkite ant vištienos su daržovėmis.
Atvėsus padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“.