Tikras gardumėlis – vištiena drebučiuose

2017 m. rugpjūčio 19 d. 11:53
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Tai – vištiena drebučiuose.
Daugiau nuotraukų (1)
Mėgstame mes ją labai, ypač su šviežiomis bulvėmis, lengvai marinuotais agurkėliais, dar truputėliu krienų ir mmmm... koks gardumėlis!
Reikės:
  • 4 vištų šlaunelių (svėrė 1100 g)
  • 2–3 morkų
  • 2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 2–3 skiltelių česnako
  • 1–2 lauro lapų
  • petražolių, krapų
  • druskos, pipirų
  • saujelės šaldytų žirnelių
  • želatinos
Gaminimo eiga
Šlauneles nuplauti, sudėkite į puodą (aš nuimu nuo jų odą, bet tai, žinoma, nebūtina. Tik nenoriu, kad sultinys būtų riebus).
Taip pat sudėkite nuluptas, stambiai supjaustytas daržoves (išskyrus žirnelius), prieskonius ir virkite, kol mėsa bus minkštutė ir lengvai nusiims nuo kaulų.
Išvirus išimkite šlauneles su morkomis ir supjaustykite, įmaišykite atšilusius žirnelius.
Sultinį perkoškite, įberkite želatinos (pagal nurodytą kiekį. Jeigu norite, kad greičiau sustingtų, dėkite jos daugiau), išmaišykite, kad ištirptų. Jeigu dar reikia, pašildykite ir supilkite ant vištienos su daržovėmis.
Atvėsus padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Skanaus!
vištienašaltienaDrebučiai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.