Ingredientai (2 asmenims):
200 gramų ilgų ar trumpų makaronų („spagetti“ arba „bavette“)
200 gramų ilgų ar trumpų makaronų („spagetti“ arba „bavette“)
5 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
6 džiovinti pomidorai
10 žalių alyvuogių
6 sūdyti kaparėliai
Gerai pagaląstu peiliu supjaustykite gabalėliais 6 džiovintus pomidorus ir atidėkite juos į šalį. Tą patį padarykite su kaparėliais ir alyvuogėmis, prieš tai bent 5 minutes palaikę kaparėlius vandenyje, kad jie būtų mažiau sūrūs.
Keptuvėje gerai sumaišykite šiuos tris ingredientus ir įpilkite 5 šaukštus aliejaus, pakepkite.
Makaronus išvirkite dideliame kiekyje sūdyto vandens ir sudėkite į keptuvėje paruoštą padažą.
Makaronai jau yra paruošti, bet jeigu norite išraiškingesnio skonio, galite juos pakepinti ant stiprios ugnies vieną minutę intensyviai maišydami.
Makaronai jau yra paruošti, bet jeigu norite išraiškingesnio skonio, galite juos pakepinti ant stiprios ugnies vieną minutę intensyviai maišydami.
Siūlomas vynas:
'Nero d’Avola', kurio alkoholio tūris neviršija 13 laipsnių.