Kai pradėjau kepti kaneles, supratau, kad sudėtingiausia yra jas tinkamai iškepti. O tai reiškia, kad reikia „susitarti“ su savo orkaite.
Manau, kad man pavyko.
Kaip ir kokioje temperatūroje kepiau kaneles, skaitykite recepte ir jo aprašyme.
Kanelės
Reikės:
- 0,5 l pieno,
- 50 g sviesto,
- 250 g cukraus,
- 2 kiaušinių + 3 trynių,
- 100 g miltų,
- 2 a. š. vanilės esencijos,
- 2 a. š. romo,
- žiupsnelio druskos,
- sviesto fomelėms sutepti ir rudojo cukraus.
Taip pat reikės specialių formelių kanelėms kepti.
Puode užvirinau pieną su sviestu.
Plakikliu suplakiau kiaušinius.
Miltus persijojau ir sumaišiau su cukrumi ir druska.
Į kiaušinių masę įmaišiau miltus ir supyliau pieną, vėl gerai išplakiau, kad neliktų gumuliukų.
Galiausiai į masę įpyliau romo, vanilės ir viską išmaišiau (gavosi skysta masė).
Paruoštą plakinį uždengiau plėvele ir pastačiau į šaldytuvą. Reikėtų laikyti 12 val., tačiau aš kepiau tik po 16)
Paruoštą plakinį uždengiau plėvele ir pastačiau į šaldytuvą. Reikėtų laikyti 12 val., tačiau aš kepiau tik po 16)
Kanelių formeles sutepiau sviestu, įbėriau šiek tiek rudojo cukraus ir supyliau plakinį (pilti reiktų vos daugiau negu pusę formelės).
O dabar apie kepimą.
Kanelių formeles pastačiau kepti į neįkaitintą orkaitę per vidurį.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 1 val. 10 min.
Iškepusias ir kiek pravėsusias kaneles išėmiau iš formelių.
Štai ir viskas.
Kanelės gavosi skanios, kas ragavo, visiems patiko.
Skanaus ir jums!