Marinuota silkė, menanti močiutės laikus

2017 m. rugpjūčio 11 d. 09:56
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Kelias dienas ramybės neduoda klausimas: kaip žmonės gali susiplanuoti savaitės meniu ir jo laikytis? Man niekaip nesigauna. Aš net negaliu dorai susiplanuoti rytojaus valgiaraščio, nes per naktį galiu persigalvoti ir nebenorėti to suplanuoto maisto. O apie visą savaitę net nekalbu.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiandien, pavyzdžiui, aš labai noriu silkės. Labai, labai. Teko greitai susisukti, kol norai nepasikeitė.
Paprasta, močiutės laikų, bet tokia skani.
Marinuota silkė 
Reikės:
  • 2 sūdytų silkių,
  • 1 didelio svogūno,
  • po pusę saldžios geltonos, žalios ir raudonos paprikos (galite naudoti bet kokią pasirinktą),
  • kelių pipirų grūdelių,
  • kelių lauro lapų.
Marinatui:
  • 1 l vandens,
  • 1 šaukštelio druskos,
  • 2 šaukštų cukraus,
  • 6 šaukštų acto.
Kaip gaminti
Silkę išdorojame, nulupame odą, išimame kaulus ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, paprikas – juostelėmis. Pasirinktame puode sluoksniuojame tokia tvarka: silkė, svogūnai, paprika, pipirai, lauro lapas, silkė ir taip toliau, kol viską sudedame.
Marinatui vandenyje ištirpiname druską ir cukrų, ragaudami supilame actą.
Ragaukite ir marinatą gaminkite pagal save, turi būti skanus saldžiarūgštis marinatas.
Užpilame juo silkę, uždarome indą ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Dieviškai skanu su virtomis bulvėmis. 
silkėmarinuota silkėreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.