Šiandien, pavyzdžiui, aš labai noriu silkės. Labai, labai. Teko greitai susisukti, kol norai nepasikeitė.
Paprasta, močiutės laikų, bet tokia skani.
Marinuota silkė
Reikės:
- 2 sūdytų silkių,
- 1 didelio svogūno,
- po pusę saldžios geltonos, žalios ir raudonos paprikos (galite naudoti bet kokią pasirinktą),
- kelių pipirų grūdelių,
- kelių lauro lapų.
Marinatui:
- 1 l vandens,
- 1 šaukštelio druskos,
- 2 šaukštų cukraus,
- 6 šaukštų acto.
Kaip gaminti
Silkę išdorojame, nulupame odą, išimame kaulus ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, paprikas – juostelėmis. Pasirinktame puode sluoksniuojame tokia tvarka: silkė, svogūnai, paprika, pipirai, lauro lapas, silkė ir taip toliau, kol viską sudedame.
Marinatui vandenyje ištirpiname druską ir cukrų, ragaudami supilame actą.
Ragaukite ir marinatą gaminkite pagal save, turi būti skanus saldžiarūgštis marinatas.
Užpilame juo silkę, uždarome indą ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Dieviškai skanu su virtomis bulvėmis.