Pačiame konservavimo įkarštyje „Skonio“ skaitytoja Justina dalinasi agurkų marinato receptu.
„Jau daug metų agurkus žiemai marinuoju pagal šį receptą. Man tokie agurkėliai tobuli. Marinatas švelnus, agurkai išlieka traškūs.
Receptas man patinka ir tuo, kad agurkų nereikia kaitinti.
Nors ir be acto, stiklainiai puikiai stovi, dangteliai niekada nenušokinėja“, – patikino Justina.
Beje, jos teigimu, marinatas tinka ir pomidorams.
Dalinamės jos receptu.
Be acto marinuoti agurkai
1 litrui marinato reikės:
- 1,5 šaukšto druskos,
- 1 šaukšto cukraus,
- 1 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties.
Į stiklainius dėkite prieskonių – krapų, juodųjų serbentų, vyšnių, krienų lapų, česnakų, juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapų, nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos.
Agurkus talpiai sudėkite į stiklainius.
Išvirkite marinatą ir užpilkite juo agurkus, palaikykite 15 min., nupilkite marinatą į puodą, užkaitinkite ir vėl užpilkite agurkus.
Užsukite dangtelius ir statykite aukštyn kojomis.