Traškūs agurkėliai žiemai: nereikės nei acto, nei kaitinti

2018 m. rugpjūčio 7 d. 15:48
Lrytas.lt
Receptas
Sandėliukuose jau rikiuojasi vasaros gėrybių pilni stiklainiai: agurkai, pomidorai, cukinijos, šaparaginės pupelės, prieskoninės žolelės ir dar daug kitų vasaros dovanų.
Daugiau nuotraukų (1)
Pačiame konservavimo įkarštyje „Skonio“ skaitytoja Justina dalinasi agurkų marinato receptu.
„Jau daug metų agurkus žiemai marinuoju pagal šį receptą. Man tokie agurkėliai tobuli. Marinatas švelnus, agurkai išlieka traškūs. 
Receptas man patinka ir tuo, kad agurkų nereikia kaitinti.
Nors ir be acto, stiklainiai puikiai stovi, dangteliai niekada nenušokinėja“, – patikino Justina.
Beje, jos teigimu, marinatas tinka ir pomidorams.
Dalinamės jos receptu. 
Be acto marinuoti agurkai
1 litrui marinato reikės:
  • 1,5 šaukšto druskos, 
  • 1 šaukšto cukraus,
  • 1 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties.
Į stiklainius dėkite prieskonių – krapų, juodųjų serbentų, vyšnių, krienų lapų, česnakų, juodųjų pipirų žirnelių, lauro lapų, nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos.
Agurkus talpiai sudėkite į stiklainius. 
Išvirkite marinatą ir užpilkite juo agurkus, palaikykite 15 min., nupilkite marinatą į puodą, užkaitinkite ir vėl užpilkite agurkus. 
Užsukite dangtelius ir statykite aukštyn kojomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.