Varškės ir nektarinų desertas
Reikalingi produktai
Baltajam sluoksniui:
- 180 g kreminės varškės,
- 80 ml pasiflorų sulčių (galite naudoti ir kitas, bet šiame deserte jos labai tiko),
- 70 ml grietinėlės,
- 7 g želatinos + 4 v. š. vandens,
- cukraus pagal skonį.
Oranžiniam sluoksniui:
- 2 gerai sunokusių nektarinų (svėrė 210 g),
- 150 ml pasiflorų sulčių,
- 5 g želatinos,
- cukraus pagal skonį.
Želės sluoksniui:
- 200 ml pasiflorų sulčių,
- 7 g želatinos.
Pirmiausia paruoškite želę. Į sultis berkite želatiną, palikite trumpam pastovėti, kol išbrinks, paskui pašildykite, kad visiškai ištirptų. Kai atvės, dėkite į saldytuvą, kad sustingtų.
Oranžinis sluoksnis. Želatiną užmerkite keliuose šaukštuose sulčių, kad išbrinktų.
Nektarinus perpjaukite, išimkite kaulą, supjaustykite, supilkite sultis, cukrų ir kelias minutes pavirkite, kol suminkštės, nuimkite nuo viryklės, įmaišykite išbrinkusią želatiną, kad ji visiškai ištirptų, sutrinkite viską trintuvu į tyrelę ir palikite atvėsti.
Baltasis sluosksnis. Uzmerkite želatiną, o kai išbrinks, pašildykite, kad ištirptų. Varškę išplakite su sultimis ir cukrumi, įmaišykite ištirpintą želatiną. Galiausiai atsargiai įmaišykite išplaktą iki standumo grietinėlę.
Į paruoštas stiklines sluoksniais sudėkite desertą ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Prieš patiekiant ant viršaus sudėkite nedideliais gabalėliais paruoštą želę iš sulčių. Skanaus!