Triufeliai su vafliais. Receptas, prie kurio norisi grįžti vėl ir vėl

2017 m. liepos 30 d. 16:52
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Ragaudama naujus skonius ir išbandydama vis kitokius receptus, kartkartėmis grįžtu prie seniai pažįstamų skonių.
Daugiau nuotraukų (2)
Yra tokių receptų, kuriuos norisi prisiminti vėl ir vėl.
Triufeliai yra vieni iš tokių, kurie grįžta į virtuvę bent kartą į metus. Juos ragaudama net prisimerkiu – su kiekvienu kąsniu nugrimztu į vaikystę.
Šie buvo gaminami kaimynams pavaišinti, nes jie nepamiršo pasveikinti mano mažosios, kuri švęs penktąjį gimtadienį. Kaimynai įvertino puikiai.
Triufeliai su vafliais
Reikės:
  • 80 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
  • 200 g šokolado (naudojau pienišką),
  • 50 g sviesto,
  • 3 šaukštų kakavos,
  • 3 lakštų paprastų vaflių,
  • kokoso drožlių triufeliams apvolioti arba cukraus pudros, tinka ir kakava.
Grietinėlę pašildykite viršt silpnos ugnies, nukaiskite ir sudėkite sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol ištirps. Į šokolado masę sudėkite sviestą, kakavą ir gerai išmaišykite.
Vaflius sutrupinkite iki smulkių gabaliukų ir supilkite į šokolado masę.
Dėkite indą į šaldytuvą porai valandų, kad masė sustingtų.
Kai masė bus tvirta, imkite šaukšteliu ir rankomis formuokite kamuoliukus.
Apvoliokite kokoso drožlėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.