Yra tokių receptų, kuriuos norisi prisiminti vėl ir vėl.
Triufeliai yra vieni iš tokių, kurie grįžta į virtuvę bent kartą į metus. Juos ragaudama net prisimerkiu – su kiekvienu kąsniu nugrimztu į vaikystę.
Šie buvo gaminami kaimynams pavaišinti, nes jie nepamiršo pasveikinti mano mažosios, kuri švęs penktąjį gimtadienį. Kaimynai įvertino puikiai.
Triufeliai su vafliais
Reikės:
- 80 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
- 200 g šokolado (naudojau pienišką),
- 50 g sviesto,
- 3 šaukštų kakavos,
- 3 lakštų paprastų vaflių,
- kokoso drožlių triufeliams apvolioti arba cukraus pudros, tinka ir kakava.
Grietinėlę pašildykite viršt silpnos ugnies, nukaiskite ir sudėkite sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol ištirps. Į šokolado masę sudėkite sviestą, kakavą ir gerai išmaišykite.
Vaflius sutrupinkite iki smulkių gabaliukų ir supilkite į šokolado masę.
Dėkite indą į šaldytuvą porai valandų, kad masė sustingtų.
Kai masė bus tvirta, imkite šaukšteliu ir rankomis formuokite kamuoliukus.
Apvoliokite kokoso drožlėse.