Griliažiniai saldainiai. Geriausias skanėstas nuo vaikystės

2017 m. liepos 22 d. 13:12
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Su šiais saldainiais dviračio neišradau, bet prisiminiau vaikystę, kaip tokius saldainius makaluodavau keptuvėje. Iš vaikystės jau seniai išaugau, bet griliažiniai saldainiai man vis dar NR.1! 
Daugiau nuotraukų (2)
Na ir kas, kad kažkada valgydama fabrike pagamintą saldainį „Griliažas“ nusiskėliau dantį – meilė jam nedingo.
Ir šiandien, ko gero, pirmą kartą nuo to laiko, kai šiuos saldainius viriau vaikystėje, juos ir vėl gaminau savo namų virtuvėje.
Aš ir vėl prisiminimais nukeliavau į vaikystę, kai didžiausias rūpestis buvo nubrozdinta koja, kaip iškepti smėlio blynus ar su drauge išmindžioti javų lauką.
Griliažiniai saldainiai
Reikės:
  • 1 st. cukraus,
  • 40 ml vandens,
  • 60 gr sviesto,
  • saujos riešutų (naudojau graikiškus).
Į švarią keptuvę supilame vandenį ir cukrų ir ant silpnos ugnies maišydami kaitiname, kol cukrus ištirps. Padidiname liepsną ir nemaišant verdame apie 10 min., kol masė taps tiršta ir karamelės spalvos. 
Sudedame sviestą ir maišome, kol ištirps. Suberiame riešutus ir gerai išmaišome.
Gautą masę pilame į indą, kuriame sustings.
Aš po kelis šaukštus pyliau į keksiukų formeles.
Aš vis dar braidau po vaikystės prisiminimus.
Saldainiaireceptasskanėstas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.