Na ir kas, kad kažkada valgydama fabrike pagamintą saldainį „Griliažas“ nusiskėliau dantį – meilė jam nedingo.
Ir šiandien, ko gero, pirmą kartą nuo to laiko, kai šiuos saldainius viriau vaikystėje, juos ir vėl gaminau savo namų virtuvėje.
Aš ir vėl prisiminimais nukeliavau į vaikystę, kai didžiausias rūpestis buvo nubrozdinta koja, kaip iškepti smėlio blynus ar su drauge išmindžioti javų lauką.
Griliažiniai saldainiai
Reikės:
- 1 st. cukraus,
- 40 ml vandens,
- 60 gr sviesto,
- saujos riešutų (naudojau graikiškus).
Į švarią keptuvę supilame vandenį ir cukrų ir ant silpnos ugnies maišydami kaitiname, kol cukrus ištirps. Padidiname liepsną ir nemaišant verdame apie 10 min., kol masė taps tiršta ir karamelės spalvos.
Sudedame sviestą ir maišome, kol ištirps. Suberiame riešutus ir gerai išmaišome.
Gautą masę pilame į indą, kuriame sustings.
Aš po kelis šaukštus pyliau į keksiukų formeles.
Aš vis dar braidau po vaikystės prisiminimus.