Aš baltų miltų kepinių atsisakiau dėl rimtų virškinimo problemų, kurios nuolat atsinaujina vėl užvalgius valytų grūdų kepinių.
Taip natūraliai mūsų šeimos mityboje atsirado daug maistingesnių ir įvairesnių pusryčių patiekalų, kurie pakeitė bandeles ir sumuštinius.
Bet ar tai reiškia, kad visiškai nebevalgome sumuštinių? Tikrai ne.
Būtų nusikaltimas nesimėgauti avokado ir pomidorų reikelėmis ant duonelės!
Tiesiog dabar renkamės daug maistingesnes alternatyvas. Aktyviomis dienomis – nesmulkintų grūdų ir sėklų duoną, o ne tokiomis aktyviomis dienomis valgome mažiau angliavandenių turintį maistą, todėl visada gelbsti pusryčių duonelės be miltų, kurias siūlau išsikepti ir jums!
8–10 delno dydžio bandelėms reikės:
- 3 kiaušinių,
- 3 šaukštų kreminio sūrio (pvz. „Philadelphia“),
- 1 šaukšto česnakų miltelių,
- žiupsnio druskos.
Paruošimas:
Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirti nuo trynių.
Trynius sumaišyti su kreminiu sūriu, česnaku ir druska iki vientisos masės.
Orkaitę įkaitinti iki 150 laipsnių temperatūros.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir tuomet į juos lengvai įmaišyti trynių masę, kad purumas išliktų.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos dėti po kelis šaukštus tešlos (turi išeiti 8–10 blynukų).
Orkaitėje kepti 10–15 min., kol viršus gražiai apskrus.
Ištrauktas bandeles palikti atvėsti, tuomet atsargiai nuimti nuo kepimo popieriaus ir sudėti į uždarą indelį.
Laikyti šaldytuve arba iš karto tepti sumuštinius.
Šaltinis – „Mitybologija“.