Ragaudami neatskirsite nuo tų, kurie parduodami parduotuvėse. O kadangi gaminami namuose su meile, jie tikrai daug geresni.
Tik atminkite svarbią taisyklę: konservavimui skirtų žirnelių negalima laikyti nuskintų ilgiau nei vieną dieną. Jeigu užkonservuosite ilgiau palaikytus žirnelius, stiklainiuose atsiras nuosėdų.
Taip pat svarbu kruopščiai perrinkti žirnelius – jeigu įsimaišys pernokusių, dėl to taip pat atsiras nuosėdų.
Konservuoti žirneliai
Reikės:
išlukštentų žirnių.
1 l marinato reikės:
3 arbatinių šaukštelių druskos,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
trečdalio arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties.
1 l marinato užteks maždaug trims puslitriniams stiklainėliams.
Žirnius gerai perplauti.
Puode išvirti marinatą iš vandens, druskos ir cukraus. Supilti į marinatą žirnelius ir kaitinti virš lėtos ugnies, kol žirniai suminkštės, tačiau nepervirs (priklausomai nuo žirnių dydžio – 15-25 min., ragaukite, kada bus minkšti, bet dar pakankamai standūs ). Tuomet supilti citrinų rūgštį.
Žirnius su visu skysčiu supilstyti į stiklainėlius, uždaryti, per naktį palaikyti apklotus šilta antklode.
Laikyti šaltai.