Lengvas būdas užsikonservuoti žirnelių. Geresni, nei parduotuvėje

2017 m. liepos 18 d. 15:32
Angelė Mėlinauskienė
Pats žirnių derlius! Valgome juos pilna burna, verdame sriubas, o tuos, kurie nebetelpa į pilvukus, užkonservuojame. 
Daugiau nuotraukų (1)
Ragaudami neatskirsite nuo tų, kurie parduodami parduotuvėse. O kadangi gaminami namuose su meile, jie tikrai daug geresni. 
Tik atminkite svarbią taisyklę: konservavimui skirtų žirnelių negalima laikyti nuskintų ilgiau nei vieną dieną. Jeigu užkonservuosite ilgiau palaikytus žirnelius, stiklainiuose atsiras nuosėdų.
Taip pat svarbu kruopščiai perrinkti žirnelius – jeigu įsimaišys pernokusių, dėl to taip pat atsiras nuosėdų.
Konservuoti žirneliai
Reikės:
išlukštentų žirnių.
1 l marinato reikės:
3 arbatinių šaukštelių druskos,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
trečdalio arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties.
1 l marinato užteks maždaug trims puslitriniams stiklainėliams.
Žirnius gerai perplauti. 
Puode išvirti marinatą iš vandens, druskos ir cukraus. Supilti į marinatą žirnelius ir kaitinti virš lėtos ugnies, kol žirniai suminkštės, tačiau nepervirs (priklausomai nuo žirnių dydžio – 15-25 min., ragaukite, kada bus minkšti, bet dar pakankamai standūs ). Tuomet supilti citrinų rūgštį. 
Žirnius su visu skysčiu supilstyti į stiklainėlius, uždaryti, per naktį palaikyti apklotus šilta antklode. 
Laikyti šaltai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.