Šiame patiekale susipina sardinių sūrumas ir razinų saldumas – taip gimsta autentiškas sicilietiškas skonis.
Makaronai su sardinėmis
Ingredientai (6 asmenims):
- 500 g makaronų „Bucatini“,
- 500 g šviežių sardinių,
- 500 g pankolių,
- 50 g „Sultana“ veislės razinų,
- 50 g kedrinių pinijų,
- kelios sūdytos sardinės ar ančiuviai,
- 1 svogūnas,
- ypač tyras alyvuogių aliejus, druska ir pipirai.
Pašalinkite nuo pankolių stiebelius ir virkite pasūdytame vandenyje apie dvidešimt minučių, o tuomet išgriebkite kiaurasamčiu. Vandens, kuriame virė pankoliai, dar prireiks – juose virsime makaronus.
Juostelėmis supjaustykite svogūną ir pakepinkite aliejuje. Susmulkinkite pankolį ir suberkite į pakepintus svogūnus.
Juostelėmis supjaustykite svogūną ir pakepinkite aliejuje. Susmulkinkite pankolį ir suberkite į pakepintus svogūnus.
Į keptuvę taip pat sudėkite kedrines pinijas, išmirkytas razinas ir šviežas sardines. Viską pakepkite apie 10 minučių.
Nuo pankolių likusiame vandenyje išvirkite makaronus (al dente).
Galiausiai, makaronus sumaišykite su keptuvėje esančiu padažu, įdėkite sūdytas sardines ar ančiuvius ir patiekite.
Siūlomas vynas:
'Nero d’Avola', kurio alkoholio tūris neviršija 13 laipsnių.