Lengviausias pyrago tešlos receptas. Tiks ir saldiems, ir sūriems kepiniams

2017 m. liepos 2 d. 15:10
Rusnė Cicėnaitė, „Eat My Veggies“
Receptas
Vakar draugė parašė, kad kepė svogūnų pyragą ir atsiuntė nuotrauką.
Daugiau nuotraukų (1)
Apie jį likusią dieną galvojau ir neapsiraminau, kol šiandien pati neiškepiau.
Džiaugiuosi atradusi patį lengviausią pyrago tešlos receptą, kuri tinka tiek saldiems, tiek sūriems kepiniams.
Jai aš naudoju:
  • 2 stiklines miltų
  • 1 šaukštelį cukraus
  • 1 šaukštelį druskos (pagal poreikį galima drąsiai keisti cukraus ir druskos proporcijas arba pridėti papildomų prieskonių)
  • 1/5 stiklinės aliejaus
  • apie 1/5 stiklinės augalinio pieno
Kadangi šiandien tingiu, tai mano pyragas bus labai lengvai paruošiamas.
Plonais griežinėliais supjausčiau 6 didelius svogūnus, kurios mečiau į keptuvę ir karamelizavau su šiek tiek cukraus. Vėliau įdėjau porą skiltelių kapoto česnako, druskos, juojųjų pipirų ir rozmarinų.
Atvėsinusi karamelizuotus svogūnus į gautą masę įtarkavau „Violife“ sūrio ir viską sudėjau į pyrago formą.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Kitą kartą būtinai pabandysiu vietoj sūrio naudoti tokį variantą:
Trintuve susmulkinsiu gabalėlį „silken“ tofu su šiek tiek augalinio pieno ir maistinių mielių.
Paruoštą masę sumaišysiu su karamelizuotais svogūnais ir tada kepsiu.
Šaltinis – „Eat My Veggies“.
pyragassvogūnaisvogūnų pyragas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.