Apie jį likusią dieną galvojau ir neapsiraminau, kol šiandien pati neiškepiau.
Džiaugiuosi atradusi patį lengviausią pyrago tešlos receptą, kuri tinka tiek saldiems, tiek sūriems kepiniams.
Jai aš naudoju:
- 2 stiklines miltų
- 1 šaukštelį cukraus
- 1 šaukštelį druskos (pagal poreikį galima drąsiai keisti cukraus ir druskos proporcijas arba pridėti papildomų prieskonių)
- 1/5 stiklinės aliejaus
- apie 1/5 stiklinės augalinio pieno
Kadangi šiandien tingiu, tai mano pyragas bus labai lengvai paruošiamas.
Plonais griežinėliais supjausčiau 6 didelius svogūnus, kurios mečiau į keptuvę ir karamelizavau su šiek tiek cukraus. Vėliau įdėjau porą skiltelių kapoto česnako, druskos, juojųjų pipirų ir rozmarinų.
Atvėsinusi karamelizuotus svogūnus į gautą masę įtarkavau „Violife“ sūrio ir viską sudėjau į pyrago formą.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
Kitą kartą būtinai pabandysiu vietoj sūrio naudoti tokį variantą:
Trintuve susmulkinsiu gabalėlį „silken“ tofu su šiek tiek augalinio pieno ir maistinių mielių.
Paruoštą masę sumaišysiu su karamelizuotais svogūnais ir tada kepsiu.
Šaltinis – „Eat My Veggies“.