Grietininis pyragas
Reikalingi produktai
Tešlai:
• 200 g sviesto iš šaldiklio;
• 1 kiaušinio;
• 1,5 a. š. kepimo miltelių;
• 300 g miltų;
• 0,5 stiklinės cukraus.
Įdarui:
• 500 ml grietinės (geriau riebesnės);
• 4 kiaušinių;
• 2 pakelių vanilinio cukraus;
• 4 v. š. cukraus.
Kaip gaminti
Didelėje lėkštėje sutarkuokite sviestą. Įmuškite kiaušinį, įilkite cukraus, sijotų miltų ir kepimo miltelių.
Iškočiokite smėlinę tešlą, suformuodami apskritimą ir palikite 10 minučių.
Ištepkite apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais sviestu ir išklokite ją 0,5 cm storio tešla. Padarykite iš tešlos aukštus kraštus.
Norėdami pagaminti įdarą, sumaišykite ir išplakite visus jo ingredientus.
Užpilkite įdarą ant tešlos skardoje.
Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite 40–45 min.
Kad rezultatas būtų visiškai sėkmingas, rinkitės ne mažiau nei 20 proc. riebumo grietinę.
Prieš atriekdami pirmąjį pyrago gabalėlį būtinai sulaukite, kada atvės visas kepinys.
„Sakoma, kad sekančią dieną, pastovėjęs šaldytuve, šis desertas bus dar skanesnis. Bet man nė karto neteko išlaukti – suvalgydavome tuoj pat“, – rašė interneto puslapyje „Tak prosto“ receptą pateikusi Marina Artiomova.