Restoraną „Onorė“ atidariusi pora yra gurmanai, jiems patinka ragauti ir atrasti naujus skonius. Jų dukrelė Gabija drąsiai ragauja sraigių, jūros gėrybių, alyvuogių ir kitų gurmaniškų produktų.
Tačiau Ingryda ir Ignas neslepia – namų virtuvėje gamina tik tai, kas neatima daug laiko.
Tokie ir yra šie skrebučiai: nereikalaujantys daug pastangų ar produktų, tačiau skonių derme nustebinsiantys kiekvieną maisto žinovą.
Išbandykite ir jūs – nenusivilsite.
Skrebučiai su marinuotais mangais
Reikės:
- čiabatos,
- kreminės rikotos,
- mango,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos, pipirų,
- šviežių mėtų.
Pirmiausia užmarinuokite mangą. Supjaustykite vaisių kuo plonesnėmis juostelėmis (tai paprasta padaryti daržovių skustuku) ir apipilkite aliejumi, druska ir pipirais, palaikykite keletą minučių.
Duoną supjaustykite riekutėmis ir apkepkite sausoje arba sviestu, aliejumi suvilgytoje keptuvėje iš abiejų pusių. Užtepkite rikotos ir uždėkite marinuoto mango juostelių.
Pagardinkite mėtų lapeliais arba kapotomis mėtomis.