Kad organizmui nepritrūktų energijos ir vitaminų, prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen rekomenduoja išmėginti gardžias vasariškas salotas, kurios ne tik pamalonins gomurį, bet ir papuoš stalą.
A.Rasmussen teigimu, lietuvių ypač mėgstami agurkai ir pomidorai tampa pagrindiniais sezoniniais salotų ingredientais.
Šįkart maisto ekspertė siūlo išmėginti kiek kitokį pomidorų ir agurkų salotų receptą – prie šių daržovių priderinę egzotišką vaisių, salotoms suteiksite naujo skonio.
„Paimkite 2 pomidorus, 3 trumpavaisius agurkus, avokadą, pusę raudonojo svogūno ir supjaustykite.
Tuomet viską sumaišykite su šlakeliu aliejaus ir citrinos sultimis. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
Šias gaivias salotas galite valgyti tiek pusryčių, tiek vakarienės metu.
Jei norėsite daugiau įvairovės, į salotas įdėkite pjaustytą žaliąją citriną ir smulkintą baziliką“, – pasakoja IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen.
Papuošti salotas galite suktukais, pagamintais iš labai plonai supjaustytos cukinijos.