Paprasta, bet labai gardu. Mmmm...
Kiaulienos suktinukai įdaryti faršu
Reikės (4 vnt.):
- 700 g kiaulienos nugarinės
Įdarui:
- 400 g maišyto faršo (kiauliena su jautiena)
- 1didelės morkos
- 1 svogūno
- 1–2 skiltelių česnako
- druskos, pipirų , raudonos saldžios paprikos miltelių
- džiovinto raudonėlio ir baziliko
- smulkintų petražolių ir krapų
- aliejaus kepimui.
Troškinimui:
- sultinio
- grietinės
- 2 svogūnų
- 1 morkos
- 1 skiltelės česnako
- 1 lauro lapo
- druskos, pipirų
- petražolių.
Gaminimo eiga:
Mėsą supjaustyti į 4 dalis ir išmušti plonai , truputį pabarstyti druska ir pipirais.
Įdaras:
Nuskusti ir sutarkuoti morką, nulupti ir supjaustyti svogūną bei apkepti abu keptuvėje, kol suminkštės.
Į faršą įtarkuoti česnaką, sudėti žoleles , įberti prieskonius , įmaišyti kepintą morką su svogūnu.
Ant išmuštos mėsos dėti sluoksnį faršo , suvynioti ir susmeigti mediniais smeigtukais.
Paruoštus vyniotinius gerai apkepti keptuvėje , iš abiejų pusių.
Troškinimas
Į puodą įpilti truputį aliejaus ir pakepinti sutarkuotą morką, svogūnus su česnaku, tada įpilti sultinio (tiek, kad galėtų troškintis suktiniai), įdėti grietinę, lauro lapą, įberti prieskonius, sudėti apkeptus suktinukus ir uždengus dangtį, patroškinti apie 40–45 min. ant mažos ugnies.
Prieš baigiant įberti susmulkintas petražoles.
Patiekti suktinukus su padažu ir su mėgstamu garnyru.
Skanaus!
Šaltinis – „Andželikos virtuvėlė“