2–3 porcijoms reikės:
- Apie 400g vištienos krūtinėlės
- 150 g žirnių ankščių
- 200 g vyšninių pomidorų
- 6–8 pievagrybių
- nedidelio gabalėlio poro
- 2–3 v.š. tamsaus sojos padažo
- 1 a.š. vorčesterio padažo
- 1 v.š. raudonojo vyno acto
- druskos, maltų juodųjų pipirų
- žiupsnelio sezamo sėklų.
Vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite vištieną ir kepkite keletą minučių tol, kol nugaruos susidaręs skystis.
Tuomet padidinkite ugnį, dėkite per pusę perpjautas žirnių ankštis ir kai tik jos suminkštės, dėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir pusžiedžiais – porą. Kepkite pamaišant, kol daržovės suminkštės.
Galiausiai dėkite per pusę perpjautus pomidoriukus, supilkite sojos ir vorčesterio padažą, raudonojo vyno actą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite ir kepkite dar apie 1 min.
Galite patiekti su ryžiais.
Skanaus!
P.S. neperkepkite visko, kad žirnių ankštys išliktų traškios, o pomidorai – neištižę.
Šaltinis – „Oditėlės blogas“.