Šią česnakų dalį sodininkai meta lauk, todėl reiktų iš anksto perspėti, kad jie jums bus reikalingi.
Česnakų žiedkočius sutvarkau: nupjaunu žiedus ir lapkočių likučius, turi likti tik pats stiebas.
Beje, peraugę stiebai bus nebeskanūs, marinuokite jaunuolius.
Puode užverdu marinatą iš šių produktų:
- 1 l vandens,
- 100 ml acto,
- 3 v. š. cukraus,
- 1 v. š. druskos.
Į stiklainius su žiedkočiais dedu po aitrųjį pipiriuką, užpilu karštu marinatu, stiklainį užsuku, statau aukštyn kojom nakčiai, pridengiu keliais rankšluosčiais, o ryte nešu į rūsį.
Patarimas – nedėkite jokių papildomų prieskonių, žiedkočiai patys labai aromatingi.
Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“