Sodininkai juos išmeta – nors geresnį šašlykų pagardą sunku rasti

2018 m. birželio 11 d. 11:29
Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“
Receptas
Marinuoti česnakų žiedkočiai – nepamainomas šašlykų pagardas, kurį labai mėgsta ir vaikai dėl kirmėliukų formos. Jais tinka kabinti įvairius padažus.
Daugiau nuotraukų (2)
Šią česnakų dalį sodininkai meta lauk, todėl reiktų iš anksto perspėti, kad jie jums bus reikalingi.
Česnakų žiedkočius sutvarkau: nupjaunu žiedus ir lapkočių likučius, turi likti tik pats stiebas. 
Beje, peraugę stiebai bus nebeskanūs, marinuokite jaunuolius.
Puode užverdu marinatą iš šių produktų:
  • 1 l vandens,
  • 100 ml acto,
  • 3 v. š. cukraus,
  • 1 v. š. druskos.
Į stiklainius su žiedkočiais dedu po aitrųjį pipiriuką, užpilu karštu marinatu, stiklainį užsuku, statau aukštyn kojom nakčiai, pridengiu keliais rankšluosčiais, o ryte nešu į rūsį.
Patarimas – nedėkite jokių papildomų prieskonių, žiedkočiai patys labai aromatingi.
Receptu pasidalino „Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.