Sluoksniuota lavašo užkandėlė pagal draugės receptą

2017 m. birželio 14 d. 11:46
Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“
Receptas
Su draugėmis spontaniškai suorganizavome vakarėlį – vasara, atostogų metas, išsilakstysime kas kur, negreit pasimatysime. 
Daugiau nuotraukų (1)
Viena iš draugių pasiūlė pasigaminti šią skanią ir greit pagaminamą užkandėlę. Tikrai skani ne tik karšta, bet ir šalta. 
Gaminome ją visos kartu, aptardamos paskutines naujienas. Smagus vakarėlis buvo! 
Lavašo užkandėlė
Reikalingi produktai (tikslių kiekių nerašau, visko dėjome, kaip sakoma, iš akies): 
  • lavašas (didelis lakštas),
  • tepamas lydytas sūris ar šviežias (kas ką mėgsta),
  • dešra ar virtas kumpis (apie 200-250 g),
  • pomidorai (2-3 vnt.),
  • česnakas (1-2 skilt.), 
  • smulkinti krapai,
  • kiaušiniai (2-3),
  • aliejus užkandėlėms kepti.
Gaminimo eiga
Lavašą supjaustyti į 4 vienodas dalis . 
Dešrą ir pomidorus supjaustyti mažais gabalėliais, česnaką ir krapus susmulkinti. 
Kiaušinius išplakti su trupučiu druskos. 
Ant vieno lavašo užtepti sūrio (negailint), apibarstyti smulkintais krapais, česnaku, dešra, pomidorais, uždėdeti antrą lavašo dalį, ant jo vėl dėti sūrį ir kitus produktus, ant trečio taip pat. 
Ketvirtą lavašą ištepti sūriu ir apteptąja puse žemyn uždėti ant trečiojo lavašo, prispausti. 
Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. 
Juos pamirkyti kiaušinių plakinyje ir kepti aliejuje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apkeps. 
užkandėlėlavašas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.