Gaivus tortas su braškėmis
Reikalingi produktai
Padui:
- 2 pakeliai sausainių (po 180 g),
- 1 pakelis sviesto (175 g).
Kremui:
- 600 ml grietinės,
- 200 ml grietinėlės (35 proc.),
- 2 v. š. želatinos,
- 1 pakelis želės (braškių),
- 200 g cukraus pudros,
- 150 ml vandens.
Želei:
- 1 v. š. želatinos,
- 1 pakelio želės (braškių),
- 500 ml vandens.
- Taip pat reikės braškių papuošimui.
Sausainius sutrinti su kambario temperatūros sviestu, dėti į tortinę, išklotą sviestiniu popieriumi, išlyginti ir suploti rankomis (paspausti). Dėti į šaldytuvą maždaug 30 min.
Želatiną su žele sumaišyti, užpilti vandeniu, palaikyti, kol išbrinks maždaug 15-20 min.
Į grietinę supilti grietinėlę, suberti cukraus pudrą, viską gerai išplakti mikseriu (plakti maždaug 5 min.)
Virš garų vonelėje ištirpinti želę ir žalatinos masę.
Želatinos ir želės mišinį supilti (pastoviai maišant) į grietinės ir grietinėlės masę.
Išimti iš šaldytuvo padą, užpilti kremą, dėti į šaldytuvą 2-3 val.
Želę gaminti, kaip parašyta ant pakelio, tik papildomai dėti 1 v. š. želatinos.
Papuošti tortą pjaustytomis braškėmis, užpilti želės sirupą ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 4 val.