Tokį pyragą galėsite valgyti be jokių sąžinės priekaištų. Jis tikrai nepakenks jūsų figūrai. Juk visi jo ingredientai yra dietiniai.
Taigi, šis pyragas – puiki idėja vakarienei.
Kopūstų pyragas
Reikės:
- 3 kiaušinių,
- 1 stiklinės kefyro,
- 3/4 stiklinės miltų,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1 nedidelės jauno kopūsto galvos,
- sezamų pabarstymui (jei norite),
- krapų,
- augalinio aliejaus.
Kaip gaminti
Smulkiai supjaustykite kopūstą. Lengvai patroškinkite keptuvėje, kad kiek suminkštėtų. Pridėkite krapų, pabarstykite pagal skonį druskos ir pipirų, bet nepersūdykite. Druskos reikės dėti ir į tešlą.
2. Sumaišykite 1 kiaušinį, miltus, kefyrą, kepimo miltelius ir įdėkite šiek tiek druskos. Tešla turi būti vidutinio tirštumo. Likusius 2 kiaušinius išplakite atskirame inde.
3. Ištepkite nedideliu kiekiu augalinio aliejaus kepimo formą. Įpilkite į ją pusę tešlos, ant viršaus klokite kopūstų įdarą, užpilkite jį iš pradžių kiaušinių plakiniu, vėliau – likusia tešla. Jeigu norite, pabarstykite pyragą sezamo sėklomis.
4. Kepkite pyragą orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių apie 30-40 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu dantų krapštuku.
Štai ir viskas!
Beje, kaip rašoma pyrago receptą paskelbusiame interneto puslapyje „Tak Prosto!“, tokį pyragą galima daryti su bet kokiu įdaru: bulvių, žuvies, mėsos faršo, grybų ar pan. Ir kiekvieną kartą rezultatas bus vis kitoks.
Patiko receptas? Nepamirškite juo pasidalinti su draugais!