Nuostabi žuvies užtepėlė pirmoji išnyksta nuo vaišių stalo

2017 m. birželio 7 d. 13:09
Indrė Laurinavičienė
Receptas
Tai nepamainomas užkandis ne tik kasdienai, bet ir vakarėliui. Nuo vaišių stalo duonelės su rūkytos skumbrės užtepėle išnyksta vienos pirmųjų.
Daugiau nuotraukų (1)
Tik įspėju – skaniau valgyti ką tik užteptą, ypač jei naudosite trapius duoniukus. Nes užkandžiams ilgai stovint duoniukai suminkštėja.
Savo svečiams patiekiu užtepėlę gražiame stiklainyje ir padedu duoniukų, kad jie patys užsiteptų. 
Toks užkantis labai tinka švediškam stalui ar laukiant, pavyzdžiui, kepsnių. 
Gamindami užtruksite vos dešimt minučių, o rezultatas tikrai nenuvils.
Rūkytos skumbrės užtepėlė
Reikės:
  • 1 karštai rūkytos skumbrės,
  • nedidelio svogūno,
  • 3 marinuotų agurkėlių,
  • majonezo,
  • svogūnų laiškų,
  • krapų,
  • baltųjų pipirų.
Jei norite, į užtepėlę galite įmaišyti ir žaliųjų žirnelių. Druskos nereikia, nes žuvis ir taip sūri. 
Skumbrę išvalyti ir susmulkinti. Svogūną ir agurkėlius labai smulkiai sukapoti. 
Viską sumaišyti su majonezu, žalumynais ir prieskoniais.
Patiekti su duonele, skrudinta balta duona ar trapučiu.
užtepėlėskumbrėreceptas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.