Tik įspėju – skaniau valgyti ką tik užteptą, ypač jei naudosite trapius duoniukus. Nes užkandžiams ilgai stovint duoniukai suminkštėja.
Savo svečiams patiekiu užtepėlę gražiame stiklainyje ir padedu duoniukų, kad jie patys užsiteptų.
Toks užkantis labai tinka švediškam stalui ar laukiant, pavyzdžiui, kepsnių.
Gamindami užtruksite vos dešimt minučių, o rezultatas tikrai nenuvils.
Rūkytos skumbrės užtepėlė
Reikės:
- 1 karštai rūkytos skumbrės,
- nedidelio svogūno,
- 3 marinuotų agurkėlių,
- majonezo,
- svogūnų laiškų,
- krapų,
- baltųjų pipirų.
Jei norite, į užtepėlę galite įmaišyti ir žaliųjų žirnelių. Druskos nereikia, nes žuvis ir taip sūri.
Skumbrę išvalyti ir susmulkinti. Svogūną ir agurkėlius labai smulkiai sukapoti.
Viską sumaišyti su majonezu, žalumynais ir prieskoniais.
Patiekti su duonele, skrudinta balta duona ar trapučiu.