Aš jį pagaminau savo anūkytei, kuri dievina varškės desertus, o jeigu jis dar ir su žele, tai 100 proc. žinau, kad įtiksiu.
Jeigu ir jums patinka gaivūs varškės desertai, pasigaminkite ir nudžiuginkite mylimus ir artimus žmones.
Gaivus varškės desertas su žele
Reikės:
- 2 pakelių varškės (2 × 180 g),
- 300 ml grietinės,
- 150-200 g cukraus (reguliuokite pagal save),
- 20 g želatinos + 150 ml vandens,
- 1 pakelio vyšnių skonio želės,
- 100 g spanguolių (dar vis turiu atsargų, tai naudojau šaldytas).
Išbrinkinau želatiną (apie 20 min. vėsiame 150 ml vandenyje) ir ją pakaitinau, kol visiškai ištirpo granulės.
Į grietinę bėriau cukrų.
Varškę pertryniau, supyliau grietinę su cukrumi ir sutryniau trintuvu (turi gautis kreminė varškė).
Į varškės masę supyliau kiek atvėsusią želatiną ir išmaišiau (desertą gaminau iš kelių sluoksnių, todėl varškės masę padalinau į kelias dalis).
Dalį varškės masės supyliau į formą ir pastačiau stingti į šaldytuvą.
Vyšnių skonio želę pasiruošiau, kaip nurodyta ant pakuotės (vandens reiktų pilti 300 ml).
Ant sustingusios varškės masės supyliau vyšninę želę ir vėl pastačiau stingti.
Apatinį varškės deserto sluoksnį gardinau spanguolėmis (išspaudžiau iš jų sultis), jį taip pat stingdžiau.
Kai varškės desertas sustingo, jį išėmusi iš formos pagardinau migdolo drožlėmis.
Visi nuskubėjome ragauti.
Gavosi nuostabaus skonio varškės desertas.